Annonce

Direkte aktion
28. juni 2012 - 21:46

Antifascister vil blokere togstationer på Fyn

Venstreradikale aktivister fra hele Danmark vil lørdag blokere togstationer i Middelfart, Odense og Nyborg. Det sker i protest mod et nynazistisk møde, der afholdes på Fyn samme dag.

Antifascister fra København og Aarhus har meldt deres ankomst, når den venstreradikale gruppe Fynske Antifascister (FAF) lørdag eftermiddag laver blokade ved tre togstationer på Fyn.

Aktionen er en protest mod den nynazistiske organisation Danskernes Parti, som ifølge antifascisterne vil hverve nye medlemmer med en sommerfest et endnu ikke offentliggjort sted på øen.

Venstrefløjsaktivisterne har annonceret, at de vil stille sig på togstationerne i Middelfart, Odense og Nyborg klokken 14 og her forsøge at overtale eventuelle deltagere i det nynazistiske arrangement til at vende om.

– Vi vil gerne gøre det klart, at vi ikke ønsker en konfrontation med politiet eller andre for den sags skyld. Vi stiller os i vejen, fordi det er nødvendigt at forhindre en nazistiske opblomstring på Fyn, fortæller en anonym aktivist fra FAF til Modkraft.

Ifølge de fynske aktivister er målet med blokaderne at forhindre især nye, unge sympatisører i at blive aktive i det nynazistiske parti.

Læs artiklen »Fyn: Ingen platform for nynazistisk rekruttering!« hos ProjektAntifa.

Læs også artiklen »Tag med på bustur til Fyn!« hos ProjektAntifa.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce