Annonce

Civil ulydighed
8. marts 2015 - 22:53

Blockupy: Husk parykker, solbriller og paraply

Programmet for de kommende masse-protester imod Den Euroæiske Centralbank i Frankfurt er blevet offentliggjort. Udsigt til kreative demonstrationer med kvinde-blok og Naomi Klein på talerstolen.

Der bliver mulighed for både at deltage i fysiske blokader, gå i kvinde-anført optog og at lytte til taler af blandt andre Naomi Klein, når aktionsdagen Blockupy 2015 løber at stablen den 18. marts.

Det fremgår af det netop offentliggjorte program for aktionsdagen, der har til formål at kritisere Den Europæiske Centralbanks rolle i de igangværende økonomiske og sociale kriser i Europa.

Se programmet på engelsk her.

Se dansk program på den danske Blockupy side.

Parykker, solbriller og paraplyer 

Som tidligere omtalt på Modkraft vil der på dagen være forsøg på gennem civil ulydighed at blokere indvielsen af Centralbankens nye hovedkvarter.

Som noget nyt er en række forskellige lovligt anmeldte demonstrationer blevet annonceret, og på talerlisten til en af disse er altså blandt andet den canadiske journalist Naomi Klein, der med bestselleren No Logo fra 1999 gav alterglobaliseringsbevægelsen en stemme i en bredere offentlighed.

Hun er netop nu aktuel med udgivelsen This Changes Everything, der kobler klimakrisen sammen med nyliberalismen som politisk og økonomisk projekt.

Inden demonstrationen, hvor Klein er annonceret som taler, har den tyske LO Deutscher Gewerschaftsbund indkaldt til et optog under parolerne »For arbejde og uddannelse – Mod nedskæringspolitikken – For et menneskeligt Europa – Mod markedets vilkår«.

Som afslutning på dagen har arrangørerne indkaldt til et ”farverigt” optog, hvor deltagerne opfordres til at medbringe spraglede parykker, solbriller og paraplyer.

Processionen vil blive anført af internationale delegationer med rækker udelukkende bestående af kvinder i front.

Endnu mulighed for danske tilmeldinger

De seneste måneder har aktivister fra Enhedslisten og Socialistisk UngdomsFront arbejdet for at sikre danske deltagelse i protesterne.

Facebook, infocaféer og støttearrangementer i København og Aarhus har været en del af mobiliseringsindsatsen, og onsdag den 11. marts afvikles endnu et infomøde i København.

Se Facebook-begivenhed: Infomøde i København.

– Vi er rigtig glade for al den interesse, der har været for deltagelse i Blockupy 2015. Over 50 mennesker har allerede tilmeldt sig den fælles bustur, hvilket bliver den største danske deltagelse i denne type protester i årevis. Vi tror på, at dette hænger sammen med den unikke mulighed for at demonstrere konkret solidaritet med den græske befolkning, lyder det fra arrangørgruppen.

– Og så vi regner med selvfølgelig, at endnu flere når at tilmelde sig, hvad der bliver årets største, samlede demonstration af international solidaritet i Europa, fortsætter de.

Vil man være sikker på en plads i bussen er sidste frist for tilmelding og overførelse af deltagerbetaling fredag den 13. marts.

Læs mere om tilmelding på det danske Blockupy-initiativs hjemmeside.

Se Facebook-begivenhed for den danske Blockupy-deltagelse.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce