Annonce

Fristeder
21. september 2015 - 13:20

Fredens Havn skal ryddes på fredag: Hvor vil de flytte os hen?

Det flydende kvarter Fredens Havn langs Refshalevej på Christianshavn har længe været rydningstruet. Nu risikerer det kreative fristed at få besøg af myndighederne på fredag. Modkraft viser her en kortfilm om stedet. 


På den modsatte side af ‘Fredens Havn’ kan du nemt finde en lejlighed til 10 millioner kroner i Torpedohallen med tilhørende bådplads i Erdkehlgraven, som søen officielt hedder.

Men de sidste otte år har ‘Fredens Havn’ udgjort et billigere alternativ for en blandet flok af beboere og vandcampister langs Refshalevej på Christianshavn i København.

En form for flydende fristed er gennem årene bygget op af gamle både, alskens byggematerialer og tømmerflåder. Selvom nogle af bådene er sunket halvt i havet, udgør stedet stadig et flydende alternativ til Christiania, som er den nærmeste nabo.

'Hvad vil de gøre?'

Det er ikke første gang, at Kystdirektoratet, der hører under Miljø- og Fødevareministeriet har bekendtgjort, at stedet skulle ryddes. I august lød samme besked. Bådene ligger der dog endnu. 

Modkraft har modtaget en kortfilm om to af havnens beboer, Malle og Lollik, som fortæller om det usikre liv på vandet. Filmen er instrueret af Martha Flores.

– Seriøst, hvad vil de gøre? Hvor vil de flytte os hen, spørger Malle, med det borgerlige navn Marlene Granild, i filmen.

Malle mener, at myndighederne burde udnytte den danske kyststrækning ved at lave lignende flydende byer. Man skyder sig selv i foden, når steder som Fredens Havn ønskes fjernet, forklarer hun.

Selvforsynende landsby

I stedet burde myndighederne hjælpe med at vedligeholde steder som Fredens Havn, som udgør alternativer til de dyre lejligheder på den anden side af vandet i Erdkehlgraven, fortæller Malle i filmen.

Hun håber at få materialer til at opbygge en flydende, selvforsynende økolandsby i stedet for at blive mødt med rydningstrusler.

- Hvis du tager vores idé og vores levemåde og kopierer den til andre havne, dokke og kyststrækninger rundt om i landet, kan du få folk væk fra gaderne og arbejde med deres eget, forklarer hun blandt andet.Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce