Annonce

Græsrødder
16. marts 2015 - 16:57

Fredsbevægelsen inviterer til aktionsdag og påskemarch

En fredsaktionsdag anden påskedag skal være med til at samle de danske fredskræfter og blæse nyt liv i modstanden mod dansk krigsdeltagelse og indkøb af kampfly. Læs her om dagens aktiviteter.

»Stop krigene! Stop dansk krigsdeltagelse! Stop indkøbene af nye kampfly!«

Sådan lyder hovedparolerne til aktionsdagen ’Tid Til Fred’, som finder sted anden påskedag den 6. april i København.

Bag arrangementet står flere mere end 20 organisationer, fra venstrefløjen, freds- og fagbevægelsen, herunder 3F BJMF, Podemos Danmark, SUF, fredsministerium.dk og kommunistpartierne KP, DKP og APK.

Se hjemmesiden for arrangementet »Tid til Fred«

Fredsløb med 'politiske poster'

Aktionsdagen har udgangspunkt i Den Røde Plads på Nørrebro, hvor der blandt andet er koncert, taler og informationsborder.

Dagens højdepunkt er et 15 kilometer langt fredsløb, der begynder klokken 11:30 fra pladsen.

Der ikke tale om et traditionelt motionsløb, da deltagerne selv kan bestemme, hvordan de vil komme rundt, og fokus i stedet er på de ’politiske poster’ undervejs.  

Der vil således være manifestationer ved Udlændingeservice, Forsvarets Efterretningstjeneste, Kastellet, Maersk, Den Lille Havfrue, Ritzaus Bureau, Forsvarsministeriet, Statsministeriet og Klimaministeriet.

Vil du deltage her alene eller med en gruppe beder arrangørerne om, at du tilmelder dig senest den 2. april.

Læs mere om fredsløbet på facebook her.

Taler, debat og march

Samme dag kan man også deltage i en »fredsmarch«, der med en reference til tressernes og firsernes store påskemarcher, starter på Dronning Louises Bro kl. 13.30 og slutter på Den Røde Plads.

Undervejs vil den amerikanske politiske sanger og erklærede anarkist David Rovics underholde.

I løbet af dagen vil der være en scene på pladsen, hvor Emil Olsen 3F Ungdom, Tine Spang Olsen fra Kampfly-kampagnen og Josef Wolfugang Nielsen fra African Empowerment Center Denmark holder tale.

Musikken står blandt andre sangerinden Annisette Koppel og bandet Fri Galaxe for, ligesom der lokkes med underholdning for børn.

»Ikke fokus på det der splittet os«

Det aktuelle fredsinitiativ opstod som en reaktion på den debat om fredsbevægelsens tilstand, som Modkraft.dk sparkede i gang i efteråret med artiklen »Hvorfor har den danske fredsbevægelse tabt pusten?«.

Spørgsmål blev efterfølgende fulgt op af flere medier blandt andre Information og P1 Debat, og har altså også været en inspiration til den kommende aktionsdag.

Modkraft har efterfølgende beskrevet, hvordan dele af fredsbevægelsen i Danmark accepterer tilstedeværelsen af og samarbejder med konspirationsteoretikere.

Den kritiske dækning blev kritiseret af blandt andre Fredsvagten på Christiansborg, der beskyldte Modkraft for at skabe splittelse i bevægelsen.

I det politiske grundlag for det nye intiatitiv slås det fast, at man ønsker fokus på de ting, som man kan blive enige om.

– Aktionsdagen for fred vil være et åbent og positivt arrangement, hvor vi vil samle alle og ikke ha’ fokus på det der indtil nu har splittet os. For vi tror på det bedste i mennesket og ved at ønsket om fred i alle tider ligger latent som et af menneskets dybfølte ønsker for at kunne leve som et helt menneske uden frygt for krigens trusler og dens altid negative konsekvenser for alle mennesker, skriver 'Tid til fred'-gruppen.

Læs artiklen »Fredsvagt: Modkraft splitter venstrefløjen med kritik« hos Modkraft.

Læs artiklen »Kridtbanditter har forbindelse til nyreligiøs sekt« hos Modkraft.

Læs hele grundlaget for initiativet »Tid til Fred« og Aktionsdag for Fred.

I efteråret 2014 så et nyt fredsinitiativ dagens lys under overskriften ”Tid til fred – aktiv mod krig”. Lørdag d. 7. februar blev det besluttet under konferencen ”Sæt fred på dagsordenen” at gennemføre ”Aktionsdag for fred”. Datoen for denne fredsdag er d. 6. april (2. påskedag) og vil foregå på Den Røde Plads ved Nørrebro Hallen. En snes organisationer har allerede tilmeldt sig.

Den næste måned vil aktivister mobilisere alle de kræfter, der ønsker at freden bliver et vigtigere tema end den krigsdagorden, der præger både den danske og globale politiske scene.

Tiden er kommet til at folk uanset alder, køn, kultur, politisk og religiøs overbevisning går sammen for at skabe en ny fredskultur, der både inkluderer kampen for den personlige og sociale ytringsfrihed, retten til at eksistere uden konstant at blive truet på sin eksistens og med ønsket om at samtlige artikler i FN’s Menneskerettighedserklæring bliver overholdt både af politikerne, firmaerne og medierne.

Det globale menneske i sameksistens med deres venner og familie oplever, at deres hverdag dagligt bliver splittet og det lige fra at ens arbejde bliver taget fra en til man bliver nødt til at flygte fra sit hjem, fordi såkaldte allierede har besluttet at føre krige med hære der både er armeret med skydevåben, torturmetoder, bomber, fly, droner og overvågning.

Siden 11. september har krigene eskaleret og enhver fredelig modstand bliver enten tiet ihjel eller mistænkeliggjort til at være terrorisme.

I Danmark er freden og den menneskelige tillid truet pga. en fuldstændig overdreven overvågning, fordi der rundt om i landet er placeret ca. 500.000 kameraer i det offentlige rum. Altså 1 kamera til 10 personer. Denne overvågning argumenteres med ”at det er for at skabe tryghed”, men virkeligheden er den modsatte og minder om tiden før den kolde krigs ophør hvor ”Vest” beskyldte ”Øst” for at kontrollere alle dens medborgere.

Udover kameraovervågning er der (u)visheden om digitalovervågning.

Mange føler sig overvåget af deres banker eller gennem NemID eller af firmaer der spammer os med tilbud blot fordi vi kigger på deres hjemmesider. Man kan spørge sig selv om dette har noget med krig at gøre?

Overvågningssamfundet er en del af den førte politik, for hver eneste gang det politiske system toner frem i medierne og påstår, at sikkerheden er truet, så gribes der til metoder, hvor den enkelte og den sociale helhed trues på sin integritet. For selv vores mest private samtaler tjekkes uanset om det er vores telefoner eller e-mail. Denne form for kontrol skyldes et system, der er i vildrede og ikke ved bedre end at bekrige almindelige mennesker.

Aktionsdagen for fred vil være et åbent og positivt arrangement, hvor vi vil samle alle og ikke ha’ fokus på det der indtil nu har splittet os. For vi tror på det bedste i mennesket og ved at ønsket om fred i alle tider ligger latent som et af menneskets dybfølte ønsker for at kunne leve som et helt menneske uden frygt for krigens trusler og dens altid negative konsekvenser for alle mennesker.

På dagen vil der foregå aktiviteter for både børn og voksne. Musik, teater, ansigtsmaling, fredstalere og et menneskeskabt fredstegn.

3. marts 2015,  

Med fredelige hilsner

Tid til fred – aktiv mod krig

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce