Annonce

Fleksjob
5. juli 2012 - 10:09

HK-formand: Politikere tør ikke møde virkeligheden

Handicaporganisationer kritiserer i hårde vendinger regeringens fleksjob- og førtidspensionsreform med højrefløjen. HK-formand i København bakker op bag handicaporganisationernes kritik.

Formanden for HK It, Medie og Industri i Hovedstaden, Ulla Jeppesen, kritiserer i meget hårde vendinger regeringens nye flekstids- og førtidspensionsreform. Reformen er, skriver hun i en udtalelse på organisationens hjemmeside, en »hån mod fleksjobberne«, der - også i samspænd med skattereformen - vil øge uligheden i samfundet.

Fagforeningen forsøgte op til reformens vedtagelse at få politikerne i tale. I april blev politikerne eksempelvis inviteret til et møde i HK Hovedstaden, hvor de kunne diskutere med 160 fleksjobbere.

Men her mødte kun Enhedslisten frem - »samtlige andre partier glimrede ved deres fravær. Den eneste grund kan være, at politikerne ikke turde se virkeligheden i øjnene«, skriver Ulla Jeppesen.

Læs hele Ulla Jeppesens udtalelse

Gigtforenigen: Hvor er jobbene?

I forvejen har flere handicaporganisationer kritiseret forliget hårdt. Dansk Handicap Forbund taler om forkert samfundsøkonomisk tænkning, Muskelsvindfonden udnævner regeringen til den mest handikapfjendtlige siden  1929 og Gigtforeningen efterlyser fleksjob.

Lene Witte, direktør i Gigtforeningen, beklager på foreningens hjemmeside forliget med ordene »så vidt, så skidt« og efterlyser det rummelige arbejdsmarked, som reformen forudsætter: 

»Allerede i dag er der stor arbejdsløshed blandt fleksjobberne. Hver fjerde er uden arbejde. Godt 16.000 i alt. Nu udvider man fleksjobordnigen til også at gælde mennesker, der kun kan arbejde ned til to timer om ugen. Men hvor er jobbene?«

Læs Lene Wittes indlæg »Hvad gør vi nu« på Gigtforeningens hjemmeside

Muskelsvindfonden: Handikapfjendtlig regering

Jørgen Lenger, udviklingschef i Muskelsvindfonden, leverede tirsdag den 3. juli en bredside mod regeringen på grund af førtids- og fleksjobreformen:

»I denne sommer er det 37 år siden, jeg trådte ind til min første arbejdsdag i Socialforvaltningen i Århus, og i 37 år har jeg arbejdet med handicappolitik fra mange forskellige vinkler. I disse 37 år har jeg ikke oplevet en så handicapfjendsk regering som den nuværende, og vi skal endda endnu længere tilbage for at finde noget tilsvarende. Tilbage til 1929, tror jeg«, hed det i en artikel på Muskelsvindfondens hjemmeside (og Kontradoxa, Modkrafts baggrundsmagasin).

Læs Jørgen Lengers kommentar: »Handicapfjendsk regering« på Kontradoxa

Dansk Handicap Forbund: Forkert samfundsøkonomisk tænkning

Onsdag den 4. juli fulgte Dansk Handicap Forbund trop. Organisationen skrev, at reformen »har gode intentioner på overfladen og indeholder positive elementer«, men kalder den alligevel for reelt at være »en grim spareøvelse, som rammer meget hårdt blandt dem, som er ramt af sygdom og handicap«.

»Vi mener, det er meget forkert samfundsøkonomisk tænkning at gennemføre en halv reform, som ikke vil få flere i arbejde, men blot vil placere udsatte borgere på lavere forsørgelsesgrundlag«, skriver organisationen.

Udtalelsen »Ligeværd, ligestilling og ligebehandling er afblæst« kan downloades som pdf-fil på hjemmesiden for Dansk Handicap Forbund

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce