Annonce

2. november 2016 - 13:36

Hvem har patent på »Historien«? BZ’ere og Peter Øvig mødes til debat

Hovedbiblioteket i København sætter forfatter Peter Øvig Knudsen og tidligere BZ’ere Eva Lykke og Rene Karpantschof stævne til debat om, hvem der har patent på »Historien.«

Peter Øvig Knudsens bog ’BZ’ har skabt megen debat og røre blandt flere tidligere BZ’ere, der blandt andet mener, at de er blevet fejlciteret og misbrugt til Øvigs egen dagsorden, og at han i det hele taget ikke har fortalt BZ’ historie på en sober og realitetstro facon.

Derfor bryder Hovedbiblioteket med sit eget koncept med at have en ’månedens forfatter’.

For denne gang har biblioteket valgt ikke kun at invitere forfatteren til et bogværk, men også repræsentanter for forfatterens emne.

For som de skriver: »Peter Øvig har nu givet sit bud på BZ’ historie, men modstanden mod bogprojektet har været voldsom og indædt. Hvem kan fortælle en bevægelses historie korrekt? Hvilke friheder må man tage? Hvem har patent på Historien?«

Se link til Hovedbiblioteket »Månedens forfatter: Peter Øvig Knudsen: BZ«

Selve debatarrangementet finder sted i næste uge, men allerede fra onsdag den 2. november udstilles tidligere bz'eres eget multimedieprojekt om BZ- og Ungdomshuskampen gennem de sidste 35 år i lyd, dias, fotos, film og diverse effekter.

Udover debatten med Karpantschof, Lykke og Øvig vil der også være en aften med tidligere BZ’ere Maria Ciccia Smidl og Bo Hansted, som præsenterer udstillingen og fortæller om tankerne bag multimedieprojektet. Der  vises klip fra filmen ’Når vi ikke må skabe og elske opstår trangen til at ødelægge og hade’ og ’I uge 19 går vi til den’.

Det finder sted ved ferniseringen den 2. november klokken 17.00.

Se link til Hovedbiblioteket »BZ i film og foto«

Der vil også være en musikaften med tidligere bookere og festarrangører fra Ungdomshuset, Anderz Nielsen og Frederik Birket-Smith.

Se link til Hovedbiblioteket »Rundtosset: Ungeren«

Arrangementerne er gratis.

Læs mere om virakken om Peter Øvigs bog her:

»BZ'ere: Vi »befrier« Øvigs bog

Læs kommentaren »BZ: Et familiedrama« hos Modkraft

Læs artiklen »Øvig Knudsen i tænkeboks om BZ-bog« hos Modkraft.

Læs artiklen »Aktivister advarer imod Øvig Knudsens bogprojekt om BZ-bevægelsen« hos Modkraft.

Læs »Ex-bz'er: Derfor vil jeg ikke medvirke i Øvigs bz-bog«

 

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce