Annonce

COP21
6. august 2015 - 16:20

Internationalt aktivistnetværk vil mobilisere hundredetusinder demonstranter på gaden op til FN’s klimakonference i november

Gennem kontakt til 42 millioner aktivister forsøger det progressive internationale netværk Avaaz at mobilise til historiens største demonstration for udfasning af fossile brændstoffer.

Det internationale aktivistnetværket Avaaz er sammen med organisationen People's Climate March gået i gang med en mobilisering, der skal forsøge at skabe den største folkelige klimademonstration. Formålet er at presse politikerne verden over til at udfase fossilt brændstof.

Demonstrationerne skal finde sted den 29. november få timer før verdens ledere mødes om begrænsning af CO2-udledning ved FN-konferencen COP21 i Paris.

Sidste år var netværket med til at skabe den hidtil største miljømanifestation i historien, da 400.000 mennesker gik på gaden i New York den 21. september 2014 op til klimatopmødet i FN. Samtidig demonstrerede mange tusinde i storbyer verden over.

Avaaz håber, at organisationen ved hjælp af kontakt til de 42 millioner mennesker, der verden modtager mails om faglige, sociale og miljømæssig kampe, kan mobilisere endnu flere mennesker til at møde frem –eller til at organisere demonstrationer i deres nærområder

Mere end 250.000 underskrifter

Den 6. august 2015 har mere end 250.000 mennesker ifølge netværket skrevet under på, at de vil deltage i eller organisere events, der hvor de bor.

Organisationen rådgiver desuden med en brugsanvisning trin for trin, hvordan manifestationerne kan organiseres og opreklameres.

»Det største klimatopmøde i årtiet er kun fire måneder væk, og vores ledere skal acceptere en revolutionær målsætning om at befri verden for fossile brændstoffer. Det ville være en ledestjerne til at navigere væk fra en klimakatastrofe og signalere til politikere, bestyrelseslokaler og aktiemarkeder overalt, at en æra af beskidt energi er forbi. Det vil ikke blive let at vinde - men hvis vi får lederne til at føle kraften i denne bevægelse, kan vi vinde«, skriver Avaaz i en appel.

Læs Ricken Patels kommentar »People's Climate March: the revolution starts here«  i The Guardian

Se underskriftindsamling om tilsagn om aktivisme hos Avaaz

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce