Annonce

København
16. april 2013 - 13:55

Legaliseringstilhængere går på gaden

Legalisering af hash kan skabe arbejdspladser og indtægter til den slukne statskasse, lyder budskabet fra foreningen Propaganja, som lørdag går på gaden med musik og taler i København.

Foreningen Propaganja – som har drevet den nu lukkede hashklub Smokenhagen i Københavns centrum – indkalder til en musikalsk march igennem hovedstaden lørdag for legalisering af cannabis og »retten til et frit valg«.

– Vi ønsker en legalisering af cannabis produktion og distribution i Danmark. En legalisering, som potentielt kan skabe tusindvis af nye arbejdspladser og øgede indtægter til den slunkne statskasse, skriver initiativtageren Khodor Merhi – også kendt som 'Cutter' i en pressemeddelelse sendt til Modkraft.

Han er netop blevet løsladt den 8. april efter at være varetægtsfængslet siden 21. marts for besiddelse af hash.

Arrangementet starter på Rådhuspladsen klokken 13:00 og bevæger sig rundt i byen inden den igen ender foran pladsen, hvor der vil være taler af blandt andre socialborgmester Mikkel Warming (Ø) og musik med Skodkongen og LHT Sound.

Læs artiklen »Fri hash forkæmper bag tremmer« hos Ekstra Bladet.

Læs artiklen »Cutter fængslet indtil den 8. april« hos Frhedsaktivisten.

Mod misbrug og bander

Ifølge initiativtagerne til gadeprotesten, så vil en legalisering frigive enorme ressourcer hos politiet, som så de kunne tage sig bedre af de mange reelle problemer i form af bandekriminalitet, indbrud, overfald og røverier.

Samtidig vil statskontrolleret salg af den cannabis gøre samfundet i stand til at overvåge unges forbrug og skride ind med vejledning og gode råd inden den unge kommer ud i et misbrug.

At Enhedslistens borgmester i København skal tale til demonstrationen er langt fra tilfældigt.

Partiet har særligt det seneste år sat fokus på netop behovet for »kontrolleret legalisering« af indtagelse af den euforiserende grønne plante.

Læs artiklen »Legaliser salget af hash« hos Enhedslisten København.

Læs artiklen »Københavns kommune insisterer på at legalisere hash« hos Information.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce