Annonce

Interesseorganisationer
29. februar 2016 - 11:26

Liberal Alliance afviser, at samarbejdsaftale med Bæredygtigt Landbrug har formet partiets politik

Liberal Allliance indgik i 2011 en samarbejdsaftale med Bæredygtigt Landbrug, som indebar at organisationen hjalp med at udarbejde partiets landbrugspolitik. Partiet nuværende landbrugsordfører afviser dog, at aftalen har forbindelse til partiets forsvar af Eva Kjer Hansen som fødevareminister op til hendes afgang.

Liberal Alliance indgik i 2011 et tæt samarbejde med interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug, der spiller en væsentlig rolle i forbindelse med udviklingen af den regerings- og ministerkrise, som udviklede sig, da som Det konservative Folkepartis efter et samråd udtrykte mistillid til fødevareminister Eva Kjer Hansen tirsdag den 23. februar.

Ministeren er i løbet af efteråret og op til sin afgang som minister i den sidste weekend af februar 2016 blevet beskyldt for at lægge sig for tæt op af udbryderorganisationen fra Landbrug og Fødevarer i sin landbrugspakke, der ifølge kritikere underdriver de miljømæssige effekter af den øgede kvælstofudledning, pakken tillader.

I 2011 havde Liberal Alliance en samarbejdsaftale med Bæredygtigt Landbrug, der indebar, at organisationen hjalp med at udarbejde partiets landbrugspolitik, mod at Liberal Alliances reklamemand og formand for partiets visionsgruppe, Søren Kenner, gratis udarbejdede et reklamekoncept for organisationen.

– Søren Kenner har arbejdet gratis for os, mod at vi har koordineret mange af vores budskaber, udtalte direktør for Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, dengang til Jyllands-Posten.

Mette Bock: »Det er mig, der har udarbejdet Liberal Alliances landbrugspolitik«

Partiets nuværende landbrugsordfører Mette Bock afviser, at der skulle være noget usædvanligt ved aftalen.

Hun understeger, at hun ikke selv var medlem af Folketinget dengang og forklarer, at partiet på daværende tidspunkt ikke havde en udarbejdet landbrugspolitik.

– Det er mig, der har udviklet Liberal Alliances landsbrugspolitik, siger hun til Modkraft.

– Vi var et nyt parti dengang og havde ikke udformet en landbrugspolitik. Men vi skulle tage stilling til den daværende VK-regerings udspil ’Grøn Vækst’, som vi endte med at stemme imod, siger hun.

Mette Bock afviser, at det er Bæredygtigt Landbrug, der skulle stå bag Liberal Alliances landbrugspolitik anno 2016.

– Jeg har selvfølgelig holdt møder med Bæredygtigt Landbrug, men jeg taler med alle mulige interesseorganisationer indenfor området – også miljøorganisationer. Man kan bare henvende sig. Det er der ikke noget mærkeligt i, sådan gør alle partier, siger Mette Bock.

Hun afviser, at Liberal Alliances tidligere samarbejde med Bæredygtigt Landbrug har haft noget at gøre med partiets opbakning til fødevareminister Eva Kjer Hansen i ministerstormen op til hendes afgang.

– Vi har støttet hende, fordi hun er dygtig, siger Mette Bock.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce