Annonce

Mexicanere i Danmark:
6. juli 2012 - 14:59

Nej til valgsvindel

Enrique Peña Nieto er efter omtælling udnævnt til vinder af præsidentvalget i Mexico. Mexicanere i Danmark protesterede torsdag mod valgsvindel.

Omkring 25 mexicanere troppede torsdag den 5. juli op foran den mexicanske ambassade i København for at protestere mod valgsvindel, stemmekøb og udnævnelsen af Enrique Peña Nieto til præsident i Mexico.

Mexicanerne stillede sig op foran ambassaden i Bredgade i det centrale København med bannere, der kræver demokrati og ophør af valgsvindel. De gik desuden ind på ambassaden, hvor de afleverede en protestskrivelse, som ambassadøren lovede at bringe den videre til myndighederne i det mellemamerikanske land.

Hovedparten af de fremmødte er mexicanere bosiddende i hovedstadsområdet, men der var også tilrejsende fra Malmø og Odense.

Se video af mexicanerne protestaktion her:

http://www.youtube.com/watch?v=9VjnOdS26kE&feature=youtu.be

Isabel Morales Bondy forklarer, at mexicanerne i Danmark blander sig i diskussionen om præsidentvalget ud fra en følelse af magtesløshed.

– Mexico er så korrupt et samfund, at der sandsynligvis kun vil ske et opgør,  hvis omverden får øjnene op for problemerne med valgsvindel og køb af stemmer. Vi er dybt utilfredse med at den nye præsident blot ønskes tillykke, uden at resultatet problematiseres, siger Isabel Morales Bondy til Modkraft.

Hun mener dog, at fremkomsten af studenterbevægelsen YoSoy132 har gjort en forskel under valgkampen:

– Det  har været helt afgørende at studenterbevægelsen og den uddannede del af befolkningen har krævet ordentlige demokratiske vilkår. Det er en forskel til tidligere valg, siger hun.

Trods protesterne i både Mexico og udlandet erklærede myndighederne natten til fredag Enrique Peña Nieto fra PRI-partiet som vinder af valget. Myndighederne havde efter krav for oppositionen lavet en omtælling af 54 procent af stemmerne, men uden at det ændrede udfaldet af valget.

Ifølge Isabel Morale Bondy vil protesterne i både Mexico og Danmark fortsætte.

Læs også artiklen »Mexicanerne holder vejret« på Modkraft.

 

 

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce