Annonce

Solidaritet
7. oktober 2013 - 13:20

Støttedemonstrationer for piraterianklagede aktivister

Greenpeace holdt lørdag den 5. oktober støtte-demonstrationer 135 forskellig steder i 45 lande for 30 personer, som sidder varetægtsfængslet i Rusland anklaget for pirateri.

Greenpeace demonstrerede lørdag den 5. oktober i 45 lande og på 135 forskellige steder i protest mod de russiske myndigheders varetægtsfængsling og pirateribeskyldninger mod 28 Greenpeace-aktivister og to journalister. Blandt de fængslede er en dansk aktivist.

Varetægtsfængslet er foreløbigt fastlagt til to måneder, mens der efterforskes i, om der skal rejses tiltale for pirateri.

I Danmark startede støtte-demonstrationen i Østre Anlæg i København, hvor Amnestys danske vicegeneralsekretær, Trine Christensen, holdt tale.

Demonstrationsdeltagerne fik mulighed for at skrive beskeder til den russiske ambasade og der blev tændt lys og fakler, inden demonstrationen fortsatte til den russiske ambassade.

I Danmark deltog omkring 200 personer i demonstrationen.

To aktivister fra Greenpeace-skibet Arctic Sunrise forsøgte den 18. september at klatre om bord på en boreplatform i Arktis. Det skete for at protestere mod det russiske energiselskab Gazproms olieudvinding i Arktis.

Den russiske kystvagt bordede efterfølgende Greenpeaceskibet Arctic Sunrise i internationalt farvand. Skiber ligger fortsat i havnen i Murmansk.

På hjemmesiden for Greenpeace kan man skrive mail til den russiske ambassade i protest mod varetægtsfængsling og piraterianklager mod de 30 aktivister

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce