Annonce

protest
12. november 2012 - 11:37

Studerende blokerer socialrådgiveruddannelse

Dårligt arbejdsmiljø og arbejdsforhold på socialrådgiveruddannelsen på Metropol København fik mandag morgen eleverne til at blokere skolen og kræve handling fra ledelsen.

Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende og De Studerendes Råd på Socialrådgiveruddannelsen Metropol København nedlagde mandag morgen undervisningen og blokerede skolens indgang.

Det skete for at protestere imod, hvad de oplever som en forringelse af deres uddannelses kvalitet og et dårligt psykisk arbejdsmiljø i forbindelse med en ny arbejdstidsaftale og ny studieordning.

Blokaden kommer efter længere tids forgæves forsøg på forhandlinger mellem ledelsen og de studerende, som sammen med de ansatte kræver ordentlige arbejdsforhold.  

Den dialog, vi har haft med ledelsen, har ikke medført nogle ændringer, som de studerende kunne mærke. De henvender sig stadig om manglende skemaer og litteraturlister, og at de må stå op i undervisningen, fordi der ikke er siddepladser nok, forklarer Julie Dybro Bæk, der er formand for De Studerendes Råd.

Læs artiklen »Studerende dropper undervisningen i protest« hos MetroXpress.

»Ville du studere her?«

De to studenterorganisationer afleverede så sent som i sidste uge et åbent brev, underskrevet af 320 studerende, til rektoren Thomas Braun for Metropol-skolens socialrådgiveruddannelse i håb om en konstruktiv dialog. 

For at markere afsendelsen af det åbne brev, hængte de studerende et banner op på skolen, hvor overskriften var: »Thomas ville du studere her, hvis«, og dernæst 10 kritikpunkter, som også var beskrevet i brevet.

Blandt kritikpunkterne er, at de studerende ikke får en litteraturliste; at deres lærer ikke ved, hvad der skal undervises i; at de studerende må stå op, når der er undervisning samt at nødvendige undervisningslokaler er lejet ud i undervisningstiden.

To dage senere fulgte underviserne trop og hængte et banner op med overskriften: »Thomas ville du undervise her, hvis«, og dernæst en liste med kritisable forhold beskrevet fra undervisernes synspunkt.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce