Annonce

Asyl
18. juni 2015 - 12:23

Syriske flygtninge organiserer sig efter afsluttet sultestrejke

Omkring 20 syriske flygtninge har sultestrejket foran Udlændingestyrelsen i en uge, men onsdag stoppede de protesten. De har lavet en liste over sager, som myndighederne har lovet at kigge på hurtigst muligt, og de har organiseret sig i en komite.

Tariq Dawara og en gruppe på omkring 20 syriske flygtninge valgte onsdag den 17. juni at stoppe deres ugelange sultestrejke foran Udlændingestyrelsens lokaler i Ryesgade på Østerbro, København.

Tariq Dawara er 29 år og fra Syriens hovedstad Damaskus. Han har ventet i elleve måneder på svar om, han kan blive familiesammenført med sin kone.

Hun befinder sig lige nu i Tyrkiet tæt på den syriske grænse, og de to snakker sammen én gang om ugen.

Vil fremskynde behandling

Gruppen af syrere har sultestrejket og boet i en uge foran Udlændingestyrelsen. Overnatningen er foregået i telte.

– Vi besluttede at stoppe vores protest, efter vi har fået lavet en aftale med repræsentanter fra Udlændingestyrelsen. De har lovet os at kigge på alle de sager, som vi har skrevet på en liste, siger Tariq Dawara til Modkraft.

Der er omkring tyve sager på listen. Otte af dem er markeret med en stjerne, for at vise, at de er de mest presserende, der skal kigges på som de første, fortæller han.

Gruppen har indbyrdes aftalt at vente tyve dage for at se, hvorvidt Udlændingestyrelsen vil gøre som lovet.

Hvis det ikke sker, vil gruppen starte deres sultestrejke igen, og denne gang regner de med, at mange flere vil deltage.

Starter komité

Det hele startede i begyndelsen af juni 2015, da den syriske flygtning Omar Marteni begyndte en sultestrejke foran Udlændingestyrelsens lokaler.

Det skete i protest mod, at han i syv måneder havde måtte vente på svar på en ansøgning om familiesammenføring med sin kone og deres to børn.

Hver gang, der bliver indsendt et nyt dokument i sager om familiesammenføring, starter behandlingstiden og de fire måneder, som er den maksimale ventetid, forfra.

Men den 11. juni blev Omar Martenis ansøgning godkendt.

Han blev alligevel siddende sammen med en gruppe af andre syrere, som har fortsat protesten.

Sammen har de nu startet en komite med navnet Syrian Refugee Help Committee, som skal fungerer som et netværk, hvor syriske flygtninge i Danmark kan tale sammen, dele erfaringer og hjælpe hinanden med spørgsmål om deres situation i det danske system.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce