Annonce

Kommunalvalg 2013
8. februar 2013 - 18:18

Venstrefløjen klar til valg i København

Meningsmålinger spår en fordobling af stemmerne til Enhedslisten, mens SF risikerer en halvering i København. Begge partier har nu valgt deres spidskandidater til valget i november.

Enhedslistens medlemmer i København har besluttet, at Morten Kabell, Signe Færch og Rikke Lauritzen skal være partiets spidskandidater, når der er valg til Borgerrepræsentationen til november.

Selvom Signe Færch med 761 stemmer faktisk fik størst opbakning blandt medlemmerne i det rødgrønne venstrefløjsparti, så har afdelingsbestyrelsen efter en dialog med kandidaterne besluttet, at Morten Kabell bliver partiets spidskandidat.

Morten Kabell, som fik 643 stemmer ved urafstemningen, er Enhedslistens teknik- og miljøordfører, og han har siddet i Københavns Borgerrepræsentation siden 2006.

– Jeg er beæret og rigtig glad for den tillid, Enhedslistens medlemmer har vist mig. Enhedslistens hold til kommunalvalget er utrolig stærkt, og jeg glæder mig både til at føre valgkamp med alle vores over 3.000 medlemmer og til at arbejde sammen med en rigtig god, stor borgerrepræsentationsgruppe efter valget, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Læs artiklen »Her er resultatet af urafstemningen« hos Enhedslisten København.

En lille SF-overraskelse

Også SF har spurgt sine medlemmer, hvem de gerne vil have står i front, når der er valg i november.

Her blev det som forventet sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen og teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal, der kom helt i top i partiets interne afstemning.

Den 28-årige Leif Donbæk, som blandt andet er blogger på Modkraft.dk, slog adskillige af de siddende SF-medlemmer i Borgerrepræsentationen og endte på en flot 8. plads.

 – Jeg er stolt og glad for den tillid, medlemmerne har vist mig, ved sidste valg fik vi 13 pladser, så selvom vi står lidt usikkert i meningsmålingerne, har jeg en god chance, udtaler Leif Donbæk i en pressemeddelelse.

Læs artiklen »SF sætter stærkt københavnerhold til kommunalvalget« hos SF København.

Stem på Modkraft

Også på Enhedslistens top 10 kan man finde kandidater med relation til venstrefløjens progressive netavis.

Således fik Modkrafts ansvarshavende redaktør Ulrik Kohl en 5. plads blandt de 21 opstillede, mens vælgerne også kan stemme på medlem af netavisens blogredaktion Charlotte Lund, samt Modkraft-bloggerne Anne Mette Omø Carlsen, Knud Holt Nielsen og Kasper Bjerring Petersen.

Urafstemningerne i de to partier var ekstra spændende i år, da en meningsmåling fra den 28. december, som Epinion har lavet for DR, forudser store ændringer i det politiske landskab i København.  

Enhedslisten står til 20 procentpoint ved det kommende valg i hovedstaden, hvilket er en fordobling i forhold til de ti procent, som partiet fik ved kommunalvalget i 2009.

Samme måling spår næsten en halvering af SF – fra 22 til 13 procent af stemmerne.

Læs artiklen »Meningsmåling spår kanonvalg for Enhedslisten i København« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce