Annonce

24. januar 2012 - 16:48

Internet protest virkede: Anti-piratlov droppet

Historiens største koordinerede internet-protest har været med til at presse amerikanske politikere til at droppe en kontroversiel lovpakke mod piratkopiering.

Som en del af en såkaldte »internet-strejke« den 18. januar gik en lang række brugerdrevne sites – herunder Wikipedia i flere lande – i sort samtidig med at kommercielle sider, som Google bakkede op med protestskilte på søgemaskinen hjemmesider.

Læs artiklen »Internettet hejser piratflaget mod USA-forslag« hos Modkraft

Demokraternes leder i Senatet Harry Reid annoncerede i en pressemeddelelse fredag den 20 januar, at lovene PIPA og SOPA er udsat på ubestemt tid.

– I lyset af den seneste tids begivenheder har jeg besluttet at udskyde tirsdagens afstemning om loven til beskyttelse af den intellektuelle ejendomsret. Der er ingen grund til, at de legitime spørgsmål, som mange har stillet om denne lov, ikke kan løses, udtalte Harry Reid en pressemeddelelse.

Læs artiklen »Skrap piratlov udskudt efter højlydte protester« hos ComputerWorld.

Læs senator Harry Reids pressemeddelelse her.

Hollywood truer politikere

Allerede torsdag den 19. januar stod det klart, at lovene ikke ville blive vedtaget, efterhånden som flertallet for dem smuldrede.

Det fik Hollywoods cheflobbyist Chris Dodd til at affyre en bredside mod politikerne i Washington.

JPEG - 58 kb
Den amerikanske filmindustri i Hollywood truer med at trække støtten til regeringen, hvis ikke de slår ned på piratkopiering.

– Denne industri holder meget nøje øje med, hvem der støtter dem, når deres jobs er på spil. Bed mig ikke om at skrive en check til dig, når du tror, dit job er i fare, hvis du er ligeglad med mig, når mit job er på spil, udtalte direktøren for branchesammenslutning Motion Picture Association of America (MPAA) i et interview til Fox News.

Læs artiklen »Chris Dodd warns of Hollywood backlash against Obama over anti-piracy bill« hos Fox News.

Se Chris Dodds udtalelse på Youtube.

Hollywood-lobbyistens udfald mod de folkevalgte gik lynhurtigt internettet rundt, og fik modstandere af de to love til at protestere over trusler og bestikkelse af folkevalgte.

Blandt dem var den moderate internet-forbrugergruppe Public Knowledge, hvis juridiske direktør Harold Feld allerede om fredagen i en pressemeddelelse beklagede sig over Chris Dodds »uheldige tone« i kølvandet på underholdningsindustriens nederlag.

– Ikke alene har MPAA beskyldt hjemmesider for at misbruge deres ytringsfrihed ved at gå i sort på internet-blackout-dagen for at markere deres modstand mod vildfaren lovgivning, nu truer de også fremtrædende politikere, sagde Harold Feld i en kommentar.

Læs Public Knowledges pressemeddelelse her.

Kritikken bakkes op af en underskriftindsamling på Det Hvide Hus hjemmeside, hvor tusindvis af borgere kræver, at regering indleder en efterforskning af Chris Dodd og andre involverede, herunder embedsmænd og folkevalgte, for bestikkelse og korruption.

Læs mere om underskriftindsamlingen her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce