Annonce

75-års dødsdag
19. september 2014 - 22:53
Links til debat om Sigmund Freud og psykoanalysen / Links on the debate of Freud & psychoanalysis
Psykoanalyse
21. december 2016 - 14:59
Karina Pedersens oplevelser i »underklassen« bliver brugt som vidnesbyrd i den offentlige debat, og misbruges af nyliberale politikere, der vil »tage penge fra folk på overførselsindskomst«. Men at ophøje personlige vidnesbyrd til universelle sandheder blev allerede for over 100 år siden afmonteret af Freud, der viste at erindringer ikke altid er det samme som en historiske hændelse. Anden artikel i Modkrafts psykoanalyse-format.
21. december 2016 - 14:24
KOMMENTAR: Når politikere truer kontanthjælpsmodtagere, flygtninge forvises til teltlejre, og vi skal assimileres til bestemt dansk kultur, er det den samme voldelige struktur, der reproduceres, når forældre begår vold mod børn. Psykoanalysen forklarer sammenhængen mellem institutionel vold og vold i relationer.
Psykoanalyse
4. november 2016 - 15:08
Hvad har youtube-klassikeren »Han havde været træls igennem en længere periode« og den norske ungdomsserie SKAM tilfælles? De handler begge om forholdet mellem lysten og det sociale. Skrækeksemplet på skam i mødet med en morder og skam blandt teenagere, der skal navigere i det lystfulde og sociale. Første artikel i Modkrafts nye format, hvor psykoanalyse møder populærkultur.

Annonce