Annonce

Socialt
22. januar 2016 - 14:06
Under parolen »Værdigt liv til alle« indkalder netværk, der vil organiserer udsatte, til demonstrationer i Aarhus, København og Odense den 4. februar.
Socialt
14. december 2015 - 9:40
Det er frustrerende, at kommunen er en bremseklods - i stedet for en hjælp tilbage på arbejdsmarkedet.
Socialt
7. december 2015 - 11:07
Et minimum af støtte og medmenneskelighed kan gøre en forskel for mange mennesker og forhindre, at vi kommer til at sidde på kontanthjælp i årevis. Modkraft bringer i samarbejde med Bekæmp Fattigdom NU den første af flere beretninger om, hvordan det er at være fattig og udstødt i Danmark.
Lovgivning
22. september 2015 - 8:50
Tidligere undersøgelser har allerede peget på det. Den er helt gal med retssikkerheden i mange af de tilfælde, hvor en kommune trækker folk i kontanthjælp eller uddannelsesydelse for at udeblive fra aktivering, et kursus eller en samtale. Det fremgår af en såkaldt praksisundersøgelse fra Ankestyrelsen, som har undersøgt 99 afgørelser om sanktioner over for ledige i 10 forskellige kommuner. I halvdelen af tilfældene er retsgrundlaget ikke i orden. Selvom undersøgelsen kun kan betragtes som en stikprøve, er den en indikator på, at kommunernes afgørelser om sanktioner ikke er godt nok...
Borgerinitiativ
14. juli 2014 - 15:54
– Vi beder københavnerne om hjælp til at sikre større værdighed for de mest udsatte i samfundet, lyder det fra aktivister bag specialdesignede pantkasser, som nu placeres ved siden af skraldespandene i det offentlige rum.

Annonce