Annonce

7. april 2010 - 14:22

MAS vinder seks af ni guvernørposter i Bolivia

Bolivias præsident Evo Morales og hans »Bevægelse for Socialisme« (MAS – Movimiento al Socialismo) kan udråbe sig som sejrherrer efter søndagens lokalvalg.

Selvom de endelige resultater først ligger klar i næste uge, så tyder alt på, at MAS vinder seks ud af landets ni provinser, skriver den latinamerikanske nyhedsstation Telesur.

MAS mener selv at kunne vinde en syvende provins, nemlig den traditionelt konservative provins Tarija.

– På regionalt niveau vinder vi seks guvernørsæder og vi er på nippet til at vinde en syvende. Valget viser, at MAS er landets politiske drivkraft. Vi kan i dag sige, at MAS er tilstede i tæt ved 200 af landets 327 kommuner, siger Jorge Silva, talsmand for MAS, til Telesur.

Der er især spænding om guvernørposten i Pando, hvor MAS’ kandidat og den konservative kandidat, tidligere guvernør Paulo Bravo fra PODEMOS, begge har udråbt sig som vinder.

Ifølge Telesur vinder Luis Flores fra MAS med 49,7 procent – bare to procent mere end Paulo Bravo. Men Bolivia Weekly skriver, at Bravo vinder med 49 procent mod Flores’ 45 procent.

De tre østlige provinser: Beni, Santa Cruz og måske Tarija, går som forventet til den højreorienterede opposition, som kæmper for mere selvstændighed fra central regeringen. Det er i disse provinser, at Bolivias største naturressourcer befinder sig.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce