Annonce

7. maj 2010 - 14:04

Politiet tilbageholdte COP15 samaritter

Under klimatopmødet i København havde de udkommanderede betjente fået ordre fra politiledelsen om at tilbageholde alle personer med førstehjælpsudstyr. Det kom frem under gårsdagens retsmøde i Københavns Byret i sagen om masseanholdelser af demonstranter under klimatopmødet sidste år.

En ung politiassistent fortæller i en rapport om ordnen til at anholde alle med førstehjælpsudstyr. Det sker i forbindelse med beskrivelsen af anholdelsen af tre norske samaritter den 11. december sidste år. De tre var i Danmark for at yde førstehjælp til demonstranter, politi og andre under klimatopmødet. Politirapporten blev skrevet samme dag, som anholdelserne fandt sted.

I Københavns Byret i går kunne betjenten ikke huske at have fortalt noget om ordren fra politiledelsen. Men han kunne godt huske forløbet op til anholdelsen af de tre samaritter:

– Vi fik øje på tre personer, som skilte sig ud fra mængden på grund af deres udseende og påklædning. Det var tydeligt, at de havde noget med demonstrationer og COP15 at gøre. De havde store tasker og hvide armbind på. Vi tog kontakt til de tre. De fremviste førstehjælpskort vist nok udstedt af Røde Kors i Norge. De fortalte gladeligt, at de ville hjælpe tilskadekomne, berettede betjenten i vidneskranken.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce