Annonce

Argentina
8. oktober 2014 - 16:47

Junta-leder dømt for kidnapning og tortur

Juntalederen Raynaldo Bignone, der i forvejen afsoner livstidsdom for menneskeretskrænkerser, er fundet skyldig i kidnapning og tortur mod 30 fabriksarbejdere under militærstyret i Argentina 1976-1983.

En argentinsk domstol har dømt landets sidste militære juntaleder, Raynaldo Bignone, skyldig i kidnapning og tortur af mere end 30 fabriksarbejdere under den såkaldte »beskidte krig«, der kostede omkring 30.000 mennesker livet under militærstyret fra 1976-1983.

Bignone styrede landet fra 1982-1983.

Han afsoner i forvejen en livstidsdom for forbrydelser mod menneskeheden, herunder kidnapning og mord på venstrefløjsaktivisten Gaston Goncalves og det tidligere kongresmedlem Diego Muniz Barreto – og for systematisk tyveri af spædbørn fra politiske fanger, der blev formidlet videre til støtter af militærregimet.  

Domstolen fandt ud over Bignone tre andre tidligere militærfolk, en tidligere kystvagt og en tidligere politiofficer skyldige i sagen, der er blevet omtalt som »arbejderretssagen«.

Sagen omhandlede 60 arbejdere, hvoraf 28 var blevet kidnappet og tortureret og 32 andre »forsvundet«. Ofrene, som hovedsageligt var fagforeningsfolk, arbejdede på skibsværfter og keramikfabrikker nord for hovedstaden Buenos Aires.

Læs mere hos BBC

 

Redaktion: 

Annonce