Annonce

Dresden
20. oktober 2015 - 1:50

Op til 19.000 antiracister demonstrerer mod PEGIDA opmarch

Den 19. oktober 2015 fejrede op til 20.000 tilhængere af det fremmedfjendtlige, racistiske PEGIDA (”Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af aftenlandet/Vesten”) et-årsdagen for bevægelsens dannelse.

I PEGIDAs manifestation deltog bla. delegationer fra racistiske, højrepopulistiske partier fra Holland, Tyrkiet, Italien ('Lega Nord'), Tjekkiet og Ungarn.

  Billede: PEGIDA manifestation i Dresden den 19. oktober 2015

For næsten et år siden, den 20. oktober 2014, marcherede PEGIDA for første gang igennem Dresden.

På årsdagen tillod bystyret dog ikke racisterne at gennemføre en såkaldt ”spadsergang” gennem delstaten Sachsens hovedstad Dresden. De fik kun tilladelse til at afholde en manifestation på byens centrale Theaterplatz. Ved denne manifestation havde PEGIDA medlemmer opstillet et kæmpestort video-lærred for at kunne sprede deres propaganda over hele pladsen.

Anti-Pegida demonstranterne samlede sig ved 19-tiden til en stjernemarch fra fire forskellige steder: Op til 5000 fra Det tekniske Universitet, 3000 fra ’Bahnhof Dresden-Mitte’, 5000 fra ’Bahnhof Neustadt’ og 3000 fra ’Strassburger- platz’ i Dresdens sydlige del. (kilde: Studenterinitiativet ”Durchgezählt” ).  

De tyske medier anslår antallet af antiracistiske moddemonstranter til mellem 14.000 – 19.000.

 Billede: Op til 19000 antiracister demonstrerede i Dresden mod Pegida

Målet for den antiracistiske stjernemarch var at komme så tæt som muligt på PEGIDAs samlingssted for at synliggøre protesterne her. Afslutningsmanifestationen fandt sted på nabopladsen ”Schlossplatz”.

  • Ved 18:45-tiden: er omkring 4000 PEGIDA-tilhængere forsamlet på Theaterplatz. Mange demoskilte viser tydeligt, at der er tale om folk fra det højreekstremistiske miljø. I bedste nazijargon lyder paroler som ”Vernichtungsfeldzug gegen uns” (Original naziparole: ”Tilintetgørelseskrig imod det tyske folk”). Den ungarske højreekstremistiske regeringsleder Viktor Orban bliver hyldet og der lyder krav om at sende flygtningevenner af alle slags i arbejdslejre...

Billede: Pegida demonstranter med velkendte naziparoler som  "Vernichtungsfeldzug ..."

  • Kl. 18:55: Anti-racister bliver angrebet af grupper af PEGIDA-tilhængere - bl.a. med kanonslag. Politiet skrider ifølge øjenvidne beretninger ikke ind. Politiets pressetalskvinde betegner situationen som ”emotionelt opgearet”
  • Kl. 19:35: PEGIDA-talsmanden Lutz Bachmann (landskendt for sin selvfremstilling på facebook som Hitler-fan) angiver i sin tale, at antallet af forsamlede PEGIDA-tilhængere på pladsen er 39.000. Derimod vurderer studenterinitiativet ”Durchgezählt” fra Dresdens tekniske universitet, at PEGIDA-manifestationen har 15.000 – 20.000 deltagere.
  • Ved 20-tiden: Mens politiet værner om PEGIDAs forsamlingsplads, blokerer politikæder og pansrede køretøjer dele af Schlossplatz, hvor anti-PEGIDA demonstranterne er ved at indtræffe. På samme tid holdes ved PEGIDA-manifestationen den ene hadtale efter den anden mod fremmede kulturer, anderledes tænkende og mod homoseksuelle. Talerne bruger begreber som ”Umvolkung” og ”Umschwulung” af det ”tyske folk”. Det lykkes flere gange for grupper af antifa-folk og andre aktivister at overdøve PEGIDAs fremmedfjendtlige taler med antiracistiske slagord. På randen af PEGIDA-manifestationen kommer det til konfrontationer med militante PEGIDA-tilhængere. Ifølge ”Sächsische Zeitung” blev en PEGIDA-tilhænger i denne forbindelse alvorligt såret af slag.
  • Ved 21-tiden: Grupper af nazier på vej hjem fra PEGIDA-demonstrationen angriber antiracister med peberspray.  På videoen ses PEGIDA-aktivister på vej hjem, ledsaget af paroler og en pibekoncert fra antiracister. 

kilder: Ticker: antifa-twitter ”party-crashen“ og Dagbladet “Neues Deutschland“ 

 Billede: Tillidsfolk fra fagforeningen 'IG-Metall' deltager i anti-PEGIDA demonstrationen

_______________

Mobiliseringsopråb (på tysk):

 

 

Billede: Antifa plakat i Dresden

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce