Annonce

9. oktober 2013 - 15:49

Udlicitering giver løndumping og fyringer i Guldborgsund

Fem ud af tolv skraldemænd i Guldborgsund Kommune har ikke længere noget arbejde, efter at kommunen har udliciteret skraldearbejde. Syv andre er genansat og fem nye startet op - alle på lavere begynderløn for samme arbejde.

Guldborgsund kommune udliciterede den 1. oktober 2013 opgaven med at hente affald hos borgerne til vognmandsfirmaet HCS A/S Transport og Spedition. Firmaet valgte kun at ansætte syv ud af tolv renovationsarbejdere, der tidligere har udført arbejdet. Fire ældre medarbejdere blev ikke ansat, selv om de søgte jobbet.

De tolv ansatte i HCS er nu alle nyansatte - dvs. at de har tre måneders prøvetid, kan opsiges med dags varsel, og alle er på begynderløn. Samtidig skal de udføre arbejde, som 24 renovationsarbejdere tidligere har forestået.

3F Guldborgsund kalder forringelserne er resultat af et hul i lovgivningen.

– Det er løndumping i en tredje variant sat i kommunalt system, nemlig den hvor samtlige ansatte er blevet sagt op og efterfølgende blevet tilbudt præcis det samme arbejde, men blot til en lavere løn som nyansat, siger Thorkild Holmboe-Hay, der er transportansvarlig i 3F Guldborgsund til avisen Arbejderen.

Fagforeningen har ved et foretræde for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg gjort opmærksom på et hul i lovgivningen, der skulle sikre lønmodtagere mod opsigelse, når deres arbejdsplads overdrages til en anden arbejdsgiver.

Læs artiklen »12 skraldemænd løndumpet - helt lovligt« hos Arbejderen

Læs Thorkild Holmboe-Hays kommentar »Løndumping af skraldemænd« hos Arbejderen

Læs 3F Guldborgsunds brev til Folketingets i juli måned

 

Redaktion: 

Annonce