Annonce

Syrien
14. december 2016 - 11:16

Civile i Aleppo venter stadig på at blive evakueret, mens skyderier fortsætter – fakkeldemonstrationer i flere danske byer

Assad-regimets styrker vil angiveligt ikke anerkende den evakueringsaftale, der skal få civile og oprørssoldater evakueret fra den østlige del af Aleppo. Imens indkaldes der til fakkeldemonstrationer i flere danske byer.

Den planlagte evakuering af oprørere og civile fra den østlige del af den syriske by Aleppo er angiveligt udsat.

Aftalen blev indgået af Tyrkiet og Rusland tirsdag aften, men der er endnu intet sket, skriver blandt andet BBC og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Ifølge sidstnævnte skyldes forsinkelsen, at regeringsstyrkerne vil sende et signal til Rusland om, at de ikke anerkender aftalen, da den er indgået uden om dem.

Nødhjælpsorganisationen De Hvide Hjelme i Syrien melder desuden, at der i flere bydele er meldinger om, at civile bliver beskudt.

FN er blevet nægtet adgang til det østlige Aleppo, siden regeringsstyrkerne startede belejringen af området i juli måned.

Den syriske journalist Zouhir Al Shimale skriver på Twitter, at han frygter for en massakre på de civile, der stadig er fanget i det østlige Aleppo.

Salah Ashkar, som også befinder sig i østlige Aleppo fortæller, ligeledes på Twitter, at civile, der ventede på at blive evakueret, måtte flygte i sikkerhed, da skyderiet begyndte igen. Ifølge blandt andet BBC holder de busser, der skulle evakuere folk, tomme lige uden for bydelen.

Læs også »Aleppo: FN frygter for tusindvis af liv efter meldinger om, at regeringsstyrker likviderer kvinder og børn« på Modkraft

Fakkeldemonstrationer i i Danmark

I flere danske byer er der indkaldt til fakkeldemonstration onsdag aften.

Læs mere om demonstrationerne i

Aarhus 

Odense 

København 

Roskilde  

I København er det den syriske læge og debattør Haifaa Awad, der har indkaldt til demonstrationen sammen med Mellemfolkeligt Samvirke.

»Aleppo er faldet. Verden er tavs. Men vi nægter at tie stille,« lyder det i indkaldelsen: 

Vi vil ikke forholde os passive og dermed være medskyldige i den regulære massakre, som det syriske folk i Østaleppo lige nu bliver udsat for. FN kalder situationen for “den totale nedsmeltning af al medmenneskelighed” og kan rapportere om, at regeringstropper og statstro militser foretager deciderede henrettelser af snesevis af uskyldige. Civilbefolkningen og byens læger opfordrer hele verden til at gå på gaderne i et internationalt opråb. Deres liv er i yderste fare netop nu. 

Vores medmennesker er udsat for et massivt overgreb på deres basale menneskerettigheder: Retten til livet. 

Kom på gaden onsdag aften sammen med os og forlang øjeblikkelig beskyttelse af civilbefolkningen og vis afsky for uhyrlighederne.

Bak op om opråbet til alle verdens ledere og civilsamfund: 
Stop massakren på civile i Aleppo! Kom og vis din solidaritet.

PROGRAM
- Haifa Awaad, syrisk menneskerettighedsaktivist og læge
- Nagieb Khaja, journalist, forfatter og dokumentarinstruktør
- Mogens Lykketoft, MF Socialdemokratiet, tidligere formand for FN's Generalforsamling
- Helle Munk Ravnborg, forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke

Musik:
- Shaka Loveless
- Isam B 

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce