Annonce

Udland
10. december 2014 - 19:43

Grækenland: Lovindgreb sikrer fængslet anarkist udgang, stopper sultestrejke

Nikos Romanos indstillede onsdag en 31-dage lang sultestrejke, da det græske parlament vedtog en lov, der gør det muligt for ham, at læse på universitetet med en elektronisk fodlænke. En sejr, skriver den kendte anarkist i et brev fra hospitalet.

Grækenlands pt. mest omtalte anarkist, Nikos Romanos, som afsoner 15 års fængsel for politisk motiveret bankrøveri, har onsdag den 10. december valgt at stoppe en sultestrejke efter 31 dage.

Det sker forbi et flertal i det græske parlament samme dag har vedtaget en ny lov, der gør det muligt for ham, at få udgang og læse på universitetet med en elektronisk fodlænke. Dog skal undervisningen på det første semester modtages via fjernundervisning i fængslet.

Det skriver avisen Times Of Change.

Anledningen til Nikos Romanos sultestrejke var netop et afslag på udgang til at studere, og i et brev fra hospitaet skriver den 21-årige venstrefløjsaktivist, at han betragter sagens afslutning som en »vigtig sejr«.

Som tidligere omtalt på Modkraft har historien fået stor opmærksomhed i Grækenland og både landets premierminister og justitsminister er mødtes med Nikos Romanos forældre for at undgå, at den unge mand døde.

Læs artiklen »Nikos Romanos ends hunger strike after 31 days« hos Times Of Change.

Læs også »Nikos Romanos’s statement following hunger strike« hos Times Of Change.

Læs artiklen »Grækenland: Sultestrejkende anarkist i kritisk tilstand« hos Modkraft.

Læs artiklen »Grækenland: Politidrab udløser gadekampe, sultestrejker fortsætter« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce