Annonce

Anti-Distortion
30. maj 2012 - 15:11

Politiet forbyder gadefest på Nørrebro

En anti-Distortion piratfest er blevet forvist fra Dronning Louises Bro ved Nørrebro onsdag eftermiddag. I stedet bliver festen holdt i Folkets Park.

Det er af hensyn til trafik og sikkerhed, at Københavns Politi har forbudt en alternativ gadefest på Dronning Louises Bro ved grænsen til Nørrebro onsdag eftermiddag.

Det fortæller den presseansvarlige hos Københavns Politi i forbindelse med Distortion, Henrik Møller Jakobsen, til Modkraft.

– Der var en gruppe unge mennesker, som var begyndt at stille højtalere op og sætte strøm til, uden at have tilladelse til det. Det er kun Distortion, som har tilladelse til dette inde i byen, siger Henrik Møller Jakobsen.

Festen fortsætter i Folkets Park

Hos arrangørerne af dagens gadefest er man godt bitre over politiets melding. 

– Det er lidt surt, at vi må flytte festen. Man kan åbenbart ikke dyrke gadekultur uden at have et samarbejde med kommunen og politiet, siger Max Lazer til Modkraft.

Han er talsperson for festnetværket Slumsystemet, som har indkaldt til festen, der skal kickstarte en fire-dages festival på Nørrebro under overskriften »Dxstortion 2012 – Det solidariske alternativ«. 

Festivalen er en protest mod og et gratis alternativ til Distortion-festivalen, som også starter i dag.

Max Lazer oplyser til Modkraft, at det efter en dialog med politiet er besluttet, i stedet at afvikle gadefesten i Folkets Park på Stengade.

Der vil være dj's og billig bar fra omkring klokken 17:00.

Læs om baggrunden for den alternative Distortion-festival: »Festpirater: Vælt partyborgmesteren« hos Modkraft.

Læs også artiklen »Undergrunden gør oprør mod Distortion-festival« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce