Annonce

Julepynt
6. december 2016 - 21:22

Venstre-politiker kaldte manglende julepynt for knæfald for andre religioner: »Jeg så et indslag på News«

Den manglende julepynt på dele af Nørrebro har intet med religion at gøre, understreger Nørrebros Lokaludvalg, efter blandt andet et Venstres folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen har raset på Facebook og kaldt det »misforstået tolerance for andre religioner« at droppe julebelysning. Han har efterfølgende korrigeret udmeldingen, forklarer han til Modkraft.

Da antiislamisterne i den nationalkonservative gruppe »For Frihed« gik i juleoptog lørdag den 3. december, var det blandt andet for at protestere mod Nørrebro Lokaludvalgs beslutning om ikke at støtte julepynt økonomisk i år.

Og efter en weekend med talrige henvendelser valgte Nørrebro Lokaludvalg at lægge en besked op på Facebook, hvor man understreger, at beslutningen ikke har noget med religion at gøre.

I opslaget går lokaludvalget både efter »For Frihed« og moddemonstranterne.

»Derudover er vi uendelig trætte af, at en flok højrenationale her i weekenden har taget julebelysningen som gidsel i deres intolerante krig mod islam og ligeledes af dem, der tyer til vold som modsvar.« 

En af de politikere, der ikke var klar over sagens sammenhæng, er Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen. Lørdag eftermiddag rasede han på Facebook over den manglende julepynt på Nørrebro:

»Det er en helt forkert udvikling, hvis man i et anfald af misforstået tolerance og knæfald for andre religioner dropper julebelysning, juletræer og julepynt visse steder i landet. For hvad bliver det næste? Som det er fastslået i regeringsgrundlaget, så er Danmark et kristent land,« skrev han.

»Jeg vil ikke løbe med en halv vind«

Han har senere korrigeret opslaget i en kommentar til debatsporet i tråden til opslaget, forklarer han.

- Det er korrigeret. Jeg vil ikke løbe med en halv vind. Det startede med, at jeg så et indslag på News, og jeg havde en klar opfattelse af, at det var sådan en beslutning. Det har jeg korrigeret, siger han til Modkraft og understreger, at han stadig finder den generelle debat om »misforståede religiøse hensyn« vigtig.

- Men jeg vil ikke relatere den til den konkrete sag.

Tænker du, at du har været med til at tegne et forkert billede?

- Det er noget, jeg har kørt på Facebook, og det er ikke noget medie som sådan. Jeg har korrigeret det, så jeg har ikke mere at sige til den sag.

På Facebook skrev Kristian Pihl Lorentzen blandt andet:

»Det er åbenbart usikker, om årsagen til den manglende julepynt på Nørrebro dybest set skyldes knæfald for religiøse hensyn, eller om det alene var økonomiske hensyn, der nu afskaffer julepynten. Hvis det alene er økonomiske hensyn, så beklager jeg at have givet anledning til at tro andet«

»Ingen vinder ved at danne poler«

En del brugere har på Kristian Pihl Lorentzens Facebook-væg skrevet, at de er enige i hans oprindelige indlæg. Andre har gjort ham opmærksom på Nørrebro Lokaludvalgs udlægning af sagen.

En bruger har efterfølgende skrevet et indlæg på hans Facebook-væg.

»Synes det er vigtigt, at vi i Danmark er opmærksomme på ikke at danne poler. Der er ingen grund til at puste til den ild, der løber blandt mange danskere. At vores danske værdier er truet... Det kan de aldrig blive, så længe vi selv er bevidste om vores værdier. Danske værdier er ikke, som DF oftest forsøger at male op - at vi ikke kan rumme indvandring og nye kulturer. Det kan vi,« skriver brugeren blandt andet og fortsætter:

»Men at forsøge at få folk til at danne meninger på forkert grundlag. Og danne poler. Det vinder ingen ved.«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce