Annonce

Islamofobi
21. januar 2016 - 15:55

Voldsdømt, tidligere English Defence League-leder besøger København

Tommy Robinson, en voldsdømt, tidligere talsmand og grundlægger af English Defence League, holder tale ved For Frihed/Pegida-demonstration i København i weekenden. Demonstrationen vil blive mødt af protester fra No Pegida.

Tommy Robinsen, der har flere domme for bl.a. vold og svindel  bag sig, vil lørdag den 23. januar deltage og tale ved en såkaldt For Frihed/Pegida-demonstration i København.

Tommy Robinson er i gang med at opbygge en britisk gren af det oprindeligt tyske Pegida-initiativ. Pegida er kendt for at harcelere mod såkaldt islamisering af europæiske lande.

Besøget i København er en del af en rundtur i Europa for at styrke samarbejdet mellem grupper, som »bekymrer sig om ytringsfrihed og demokrati, og som er foruroliget over den nuværende oversvømmelse af islamisk kultur og vold af vores sekulære samfund«, skriver arrangørerne på Facebook.

Udover Robinson deltager to andre ledende, britiske medlemmer, Paul Weston og Anne Marie Waters, også.

Se For Frihed/Pegida Facebook-opslag om demonstrationen den 23. januar

Tommy Robinson er et alias for Stephen Yaxley-Lennon, som tidligere har været med til at grundlægge European Defence League. En kort overgang var han viceformand for det britiske Frihedsparti (BFP). Tommy Robinson gik ud af organisationen i oktober 2013.

Robinson har flere domme bag sig. Senest har han været i politiets søgelys for at have overfaldet en medfange under en arrestation i juni 2015.

Mødes af moddemonstranter

For Frihed/Pegidas demonstration vil blive mødt af antiracistiske moddemonstranter. Under parolen »Nu er det nok – sammen mod Pegida« ønsker protestarrangørerne at dæmme op for »racistisk, islamofobisk idioti« for at vise, at Pegida »forsøger at gemme sig bag en pæn facade, men samtidig inviterer [..] den ene hadprædikant efter den anden’.

Protestdemonstrationen mod Pegida foregår lørdag den 23. januar på Axeltorv i København kl. 14.30.

Læs om moddemonstrationen på Facebook

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce