Annonce

Af Carl Valentin
6. januar 2015 - 16:23
Det er ganske enkelt ikke fair, hvis vi for fremtiden skal se, at ham eller hende, der langer kaffe over disken på Starbucks, betaler mere i skat end hele virksomheden tilsammen.
Af Margit Kjeldgaard
18. juli 2014 - 15:07
Hvis udviklingslande skal eksportere sig ud af fattigdom, må de have lov til at beskytte deres produktion og hjemmemarked med import- og eksportold
Af Gitte Bjørndal Velling
22. januar 2014 - 1:23
Mit håb er, at vores nye skatteminister Jonas Dahl vil være mand for at få stoppet velfærdsnasserne
Udland
6. september 2016 - 10:12
En lang række multinationale selskaber forventes at blive tiltalt for at støtte en højreorienteret paramilitær gruppe og hyret lejemordere til at få ram på fagforeningsfolk i Colombia. Fredsaftalen i landet betyder, at et nyoprettet og uafhængigt colombiansk retssystem skal tage stilling til anklagerne.
Kommentar
9. maj 2016 - 17:10
Den Europæiske Patentmyndighed har allerede givet selskaber 180 patenter på helt almindelige planter.
Kommentar
8. maj 2014 - 10:03
Et ja til patentdomstolen vil være en blåstempling af europæiske patentmyndigheders kontroversielle patenter på planter.
Baggrund
15. april 2014 - 11:46
Den moderne virksomhed, med de store koncerner i front, har udviklet sig til vor tids alt dominerende samfundsinstitution. Magten forskyder sig i disse år væk fra de klassiske, nationale, overnationale og internationale institutioner og over i et koncern-vælde som – i al diskretion - har indtaget rollen som verdens overstyrmand. Men måske bærer institutionen i sig selv kimen til forandring. En case EU forhandler i øjeblikket med USA om en frihandelsaftale [i] , der kan sikre, at de nationale regeringer ikke lægger hindringer i vejen for, at de store virksomheder kan tjene endnu flere penge...
Analyse
7. november 2013 - 23:35
Med formødet til COP19 er der sat en tyk og officiel streg under storkapitalens indflydelse på FN's klimaforhandlinger.
Baggrund
21. juni 2013 - 11:30
For 15 år siden blev en aftale om investeringer, MAI-aftalen, besejret efter udbredte folkelige protester mod de rettigheder, aftalen ville give multinationale selskaber. Nu dukker aftalen op igen, denne gang i forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og USA.

Annonce