Annonce

Af Steen Gottlieb
24. marts 2016 - 21:14
Både Donald Trump, Sørine Gotfredsen (..) og mange andre er ude og fortælle at forbindelsen mellem de fjerne ørkenområder og Bruxelles' slum hedder islam.
Af Tue Magnussen
4. januar 2016 - 17:48
I de seneste femten år har skiftende regeringer(..) undermineret Danmarks rolle i arbejdet mod tortur.
Udspil
20. februar 2015 - 18:25
Eksperter og venstrefløj er bekymret over regeringens ønske om at give efterretningstjenesten mulighed for overvågning uden en dommerkendelse. Enhedslisten fremlægger alternativt udspil, der skal dæmme op for radikalisering efter terrorangrebet i København.
Af Jørn Andersen
18. februar 2015 - 22:23
Vi kan ikke forklare (..) attentaterne (..) uden at vores primære udgangspunkter er Danmarks og resten af USA-alliancens massemyrderier i Mellemøsten ...
Af Magnus Esmark Schrøder
18. februar 2015 - 14:56
Når vi på venstrefløjen anvender ordet terror, er det en ubevidst opbakning til det system af propaganda, der siden 2001 har brugt ”kampen mellem Vesten og Mellemøsten”.
24. januar 2017 - 15:52
ANALYSE: Med udgangspunkt i Greenpeaces aktioner spørger lektor Carsten Bagge Laustsen: Hvornår er noget terror, oghvornår er noget politisk protest? »En tilgang, som blot forsøger at fastlægge en korrekt og konsistent terrordefinition, vil altid lide under, at den overser de magtkampe, som ligger til grund for definitionerne.«
17. oktober 2016 - 11:45
Tre mænd, som er en del af en højreekstrem milits kaldet »Korsfarerne«, er sigtet for at planlægge et omfattende bombeangreb mod et lejlighedskompleks beboet af somaliske migranter og en moské i Kansas, USA. Men hvorfor bliver det ikke kaldt terror, spørger kritikere nu.
Terrordebat
5. august 2016 - 11:20
Leif Donbæks og Halime Oguz' udmeldinger i kølvandet på massedrabet i Nice er »problematiske i manglen på valide faktuelle holdepunkter, fraværet af gennemarbejdede analyser og oven i det løsagtige appeller, der flagrer hjælpeløst i slipstrømmen fra DF,« skriver tidligere MFer Leif Hermann.
Kommentar
22. juni 2016 - 10:26
I kølvandet på det forfærdelige masseskyderi, der foregik i Orlando, Florida, har LGBT'ere fra Danmark vist sympati med ofrene samt ofrenes familier. Hændelsen bliver betegnet som en hatecrime. Der er blevet tweetet, afholdt en mindehøjtidelighed, og den almene Facebook-bruger, der sympatiserer med ofrene for hændelsen, har kunne skifte sit profilbillede ud med et regnbuefarvet logo. Efter attentatet mod Charlie Hebdo blev Facebook et sted, hvor vi kunne få afløb for vores følelser. Vi, der følte, at attentatet var et angreb på vestens ytringsfrihed, og vi, der følte sympati med ofrene samt...
Interview
18. februar 2016 - 10:26
Et år efter angrebet på Krudttønden og Københavns Synagoge er diskussionen om, hvorvidt det rent faktisk var terror stadig i live. I hvert fald er eksperter langt fra enige om, hvornår terror er terror – og det kan få konsekvenser.

Sider

Annonce