Annonce

Af Kimmi Amilla Næve
8. marts 2016 - 12:16
Lad os lade være med at fokusere på, hvem, der penetrerer hvem i et seksuelt forhold – eller om der overhovedet er penetration
Kvindekrisecentre
14. december 2016 - 16:44
Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK) vil fortsætte arbejdet trods store økonomiske vanskeligheder, fordi Socialstyrelsens finansiering af LOKK stoppede i år. Satspuljemidler og en privat fond vil sandsynligvis sikre organisationens umiddelbare overlevelse.
Vold mod kvinder
24. november 2016 - 13:28
FN’s internationale dag til afskaffelse af vold mod kvinder falder i år samtidig med den amerikanske store shop-amok dag Black Friday, som er på vej til at blive en tradition på danske breddegrader. Hvis du imidlertid ikke vil indkøbe dig til bevidstløshed, er her et par andre forslag til, hvad du kan bruge fredag den 25. november til.
Kvindekrisecentre
25. oktober 2016 - 17:00
Landsorganisationen af Kvinde-Krisecentre (LOKK) har mistet sin finansiering fra Socialstyrelsen, og skal lukke fra årsskiftet. »Det er tragisk og til at græde snot over«, siger forkvinden for LOKK Birgit Søderberg.
Danmark
22. marts 2016 - 14:14
Siden 2012 har voldsudsatte kvinder på kvindekrisecentre fået tilbudt et kortvarigt, afklarende psykologforløb. Venstreregeringen har nu nedlagt den succesfulde ordning. Landsorganisationen af kvindekrisecentre, LOKK, mener at psykologhjælp er afgørende for et fortsat liv uden vold.
Feminisme
24. november 2015 - 19:03

25. november - international kampdag mod vold mod kvinder

En rapport fra 'Landsorganisationen af kvindekrisecentre' i Danmark viser, at blandt voldsramte kvinder har hver tredje været udsat for vold gennem mere end fem år.

Flere end hver tredje voldsramt kvinde oplever vold dagligt. Næsten hver fjerde oplever volden ugentligt ...

  • 'Dannerhuset' i København, skriver på sin hjemmeside (besøgt 24. november 2015):

I Danmark...

" Det...

Argentina
3. juni 2015 - 22:21

Tusinder protesterer mod vold og mord på kvinder

Den største demonstration finder sted i den argentinske hovedstad Buenos Aires.

Initiativtagere til disse aktioner er en lang række sociale organisationer, feministiske grupperinger, kunstnere og forskellige videregående uddannelsesinstitutioner. I Chile og Uruguay finder der flere solidaritetsaktioner sted.  

De argentinske medier beretter jævnligt om kvindemord og om anden vold mod...

Sverige
19. december 2014 - 12:49
Stockholms politi har i ti år ført et ulovligt register over kvinder, der har anmeldt vold i nære relationer. Såvel eksperter i mænds vold mod kvinder som flere af de registrerede kvinder er i oprør.
Køn
26. juni 2013 - 10:47
Mere end hver tredje kvinde på verdensplan udsættes for vold, fremgår det af en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Annonce