Annonce

Antiracisme
3. november 2015 - 12:04

Antiislamisk aftenvandring mødt af antiracistisk moddemonstration

Det foregik uden den store tumult, da den antiislamiske forening, 'For Frihed', mandag den 2. november holdt sin månedlige aftenvandring mod islam i København. De 20-25 deltagere, der var mødt op, blev mødt af 40-50 moddemonstranter.

Mandag den 2. november holdt den antiislamiske forening, 'For Frihed', der udspringer af den nedlagte organisation Pegida-DK, sin månedlige aftenvandring i København.

Deltagerne, hvoraf der var omkring 20 stykker, startede på Axeltorv kl. 18 og bevægede sig derfra gennem byen til Mindeankeret i Nyhavn.

Læs artiklen »Derfor nedlægges Pegida i Danmark« på Modkraft

På Axeltorv blev demonstranterne mødt af omkring 40-50 antiracister i en moddemonstration, der var indkaldt af facebook-initiativet »No Pediga DK«.

Den ganske lille antiislamiske demonstration. Foto: Ole Garde

Med sig bar moddemonstranterne på et stort banner med teksten »Refugees Welcome«.

»Hele byen hader jer!«

Moddemonstranterne, der blev holdt på 20-30 meters afstand af politiet, fulgte aftenvandringen frem til Nyhavn.

Her blev størstedelen af moddemonstrationen holdt på Kongens Nytorv, mens folk med tilknytning til For Frihed holdt taler ved Mindeankeret.

I løbet af aftenvandringen blev der flere gange råbt slagord mod deltagerne af moddemonstranterne, som blandt andet råbte »Ingen racister i vores gader!« og »Hele byen hader jer!«.

Der skete dog ikke nogen fysisk konfrontation mellem parterne, som det tidligere har været tilfældet, og aftenen forløb uden den store tumult.

Succes i Tyskland smitter ikke af i Danmark

Med 20-25 deltagere til aftenvandringen lå deltagerantallet denne mandag aften i den lave ende. Det ser altså ikke ud til, at de sidste par måneders ophedede debat om flygtninge og indvandrere har givet For Frihed vind i sejlene.

Det er ellers tilfældet i Tyskland, hvor den højreekstreme og antiislamiske bevægelse, PEGIDA, stammer fra. Her har det lykkedes bevægelsen at mobilisere tusindvis af deltagere til mandagsdemonstrationer i løbet af oktober.

Dermed er bevægelsen tæt på højdepunktet fra sidste vinter, hvor titusindvis af tyskere deltog i PEGIDAS demonstrationer.

Læs artiklen »Op til 19.000 antiracister demonstrerer mod PEGIDA opmarch« på Modkraft    

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce