Annonce

Distortion
31. maj 2012 - 17:00

Kulturborgmester skal forklare regnskabsrod

Københavns kulturborgmester skal redegøre for, hvorfor økonomikaos hos Distortion-festivalen ikke er kommet frem tidligere. Samtidig vokser den kreative kritik af gadefestivalen.

Distortion festivalens direktør Thomas Fleurquin har ulovligt taget private lån på op til 120.507 kroner i festivalens kasse og har samtidig afleveret misvisende regnskaber til Københavns Kommune, som i år støtter festivalen med mere end én million kroner.

Det viser en gennemgang af festivalens regnskaber de seneste år, som dagbladet Politiken har foretaget.

Historien har udløst et krav om en redegørelse fra kulturborgmester Pia Allerslev (V), da kulturforvaltningen tilsyneladende har kendt til uregelmæssighederne uden at oplyse kulturudvalget i borgerrepræsentationen om det.

– Den orientering har vi ikke fået. Vi er som fritidspolitikere helt afhængige af de oplysninger, vi får fra forvaltningen, siger det konservative medlem af kulturudvalget i Københavns Borgerrepræsentation, Susanne Møller til politiken.dk.

Læs artiklen »Festivaldirektør lånte skattekroner til sig selv« hos Politiken.

Læs artiklen »Konservative vil have undersøgt Distortions regnskabsrod« hos Politiken.

Kulturborgmester fortsat positiv

Hos Distortion erkender man, at der ikke har været styr på økonomien, men siger samtidig, at problemerne hører fortiden til, og at der er taget hånd om sagen. 

– Det er korrekt, at der tidligere ikke har været tilstrækkelig fokus på styringen af økonomien og bogføringen i Distortion, men sådan forholder det sig ikke længere, siger bestyrelsesformand for festivalen, Lærke Hein, i en pressemeddelelse.

– Da det kom til bestyrelsens kendskab, blev fejlene rettet. Bestyrelsen har været løbende orienteret og har på den baggrund indskærpet, at der var behov for en styrkelse af økonomistyringen. Det er igangsat, og det er vi glade for, fortæller Lærke Hein.

Læs pressemeddelelsen »Distortions kommentarer til Politikens artikel« hos Distortion.

Den melding skaber glæde hos kulturborgmesteren, Pia Allerslev (V).

– Distortion er blevet en populær begivenhed, der tiltrækker mange mennesker, og det er jo ingen hemmelighed, at det har givet festivalen nogle store udfordringer. Det er dejligt at se, at Distortion har taget den berettigede kritik til sig, og jeg ser frem til, at vi i år får en fantastisk gadefest, der tager hensyn til beboerne i byen, siger hun i en pressemeddelelse.

Læs pressemeddelelsen »Borgmester roser Distortion« hos Distortion.

Kreativ kritik

Samtidig med at pressen og de kommunale embedsmænd har kastet sig over Distortions regnskaber, er der tiltagende kritik fra det kreative musikmiljø af festivalen, som afvikles i København onsdag til søndag i denne uge.

– Det er i orden at være kommercielle, man skal bare være ærlige omkring det og ikke slå sig op på at være undergrund, siger Dj’en Lasse Lautrup med dj-aliasset Cohnny Jazz til Politiken.

– Distortion har udviklet sig til den rene Crazy Daisy-fest, der intet har med lokalmiljøet at gøre mere, mener han.

Læs artiklen »Kritik fra egne rækker: Distortion er blevet alt for stor« hos Politiken.

Også flere steder på internettet er der visuelle og musikalske stik-piller til festivalen.

I en sang lavet af WoubleTrouble og rapperen Kidd bliver der gjort grin med Distortion, mens anonyme personer har taget sig den frihed at lave en satirisk omskrivning af festivalens slogan og spredt den på Facebook.  

Græsk film og musik

Samtidig ruller den alternative Distortion-festival »Dxstortion – Det solidariske alternativ« videre på Nørrebro trods mindre startvanskeligheder.

Tirsdag fik den officielle festival lukket festpiraternes Facebook-profil, mens politiet onsdag forbød dem at holde gadefest på Dronning Louises Bro i København.

Læs artiklen »Politiet forbyder gadefest på Nørrebro« hos Modkraft.

Læs artiklen »Festpirater: Vælt partyborgmesteren« hos Modkraft.

Torsdag eftermiddag er der udendørsfest i Folkets Park og gratis afterparty på kulturhuset Støberiet på Blågårds Plads.

Se programmet på Dxstortions hjemmeside her.

Og i weekenden kan man på Bolsjefabrikken blandt andet opleve det græske politiske hip hop-band Active Members samt film og debat om situationen i Grækenland.

Det er det anti-kapitalistiske netværk Crisis Mirror, som står bag arrangementerne, og netværket skriver i en mail sendt til Modkraft, at der bliver tale om et »musikalsk, teatralsk og politiseret afbræk fra den permanente undtagelsestilstand, som i denne krisetid hjemsøger kontinentet«.

Læs om begivenheden »To dage i krisens og rapmusikkens navn« i Modkrafts kalender.

Besøg Crisis Mirrors hjemmeside her.

Hvis man er på Vesterbro fredag kan man også feste sammen med Enhedslisten på Oehlenschlægersgades Skole.

Igen i år inviterer partiet til Beergarten og »Distortion for alle« med børneaktiviteter, økologisk grillmad og vegetarretter, billig økologisk fadøl og sodavand samt masser af musik fra klokken 16:00.

Se programmet her: »Enhedslisten Vesterbro: Distortion for alle« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce