Fredsaftalen i Colombia er nu godkendt af kongressen efter en del kompromiser og hensyn til modstanderne. Alligevel er den venstreorienterede organisation MaPa fuld af forhåbning: »Essentielt er det en mulighed for at stoppe den konflikt, der har skabt så mange ofre i landet og for at bryde med den relation, der er mellem politik og våben - traditionen med at udrydde anderledes tænkende«
Dødspatruljerne i Colombia myrder næsten dagligt mennesker, der kæmper for at forbedre levevilkårene for befolkningen. Modkraft har talt med Cristian Raul Delgado fra den venstreorienterede organisation Marcha Patriótica om faren for, at fredsprocessen saboteres. Alene i år er 70 medlemmer blevet dræbt.
ANALYSE: Er det en hån mod de fattige, at man kan blive betalt for at være eks-kombatant? Devaluerer fredsaftalen familien som institution? Og vil fredsaftalen betyde, at Colombia ender som Venezuela og Cuba? Det har i hvert fald været nej-fløjens centrale argumenter mod fredsaftalen i Colombia.
Chokket over colombianernes 'nej' til fredsaftalen mellem regeringen of FARC sidder stadig i ja-tilhængerne. Marie Hagensen fra gruppen Colombia Solidaritet frygter nu for de politisk og fagligt aktive i landet.
Selvom de colombianske vælgere har sagt nej til regeringens fredsaftale med FARC, erklærer både oprørsgruppen og præsidenten, at de ikke giver op. »Frygteligt skuffende,« lyder det fra Enhedslistens Ulrik Kohl, der har fulgt forhandlingerne tæt.
BERETNING: »Hvad hvis der nu skete noget her? Er der styr på sikkerheden? Hvem var manden på taget af bygningen bag scenen? Man kunne ikke se noget på himlen, og jeg har ikke så meget erfaring med krig, men den der lyd var helt præcist sådan, som jeg forestillede mig at et par kampfly eller en bastion tanks lyder.«